11. 1. 16

Po nasipu ob Savi v Sevnici - 11. 1. 2016

Vremenska napoved ni obetavna, zato se Ponedeljkova skupina Planinskega društva Lisca Sevnica odloči ostati blizu doma. Ob osmih se zberemo na parkirišču pri rondoju v Šmarju, spustimo po stopnicah in pod železnico na Savsko cesto, potem pa po cesti in poljski poti proti Savi. 


Na nasipu krenemo na levo spet pod železnico, tokrat dolenjsko, potem pa lepo počasi vzdolž toka Save, ki je od dežja in stopljenega snega precej umazana. 



Oziramo se nazaj proti železniškemu mostu in Boštanju, pogled nam delno zastirajo megle, po nebu pa se z juga podijo oblaki, ki se le tu in tam pretrgajo. 




Tudi sevniški grad se sramežljivo skriva, ko pa smo bliže, se le razkrije. Smo že mimo naselja Pod Vrtačo in pešpoti je konec. Pokritiziramo načrtovalce, ki niso omogočili poti naprej ob Savi preko Brezovega do Blance. Obenem pa že načrtujemo pohod od Blance proti Krškemu, oziroma Vidmu. Dušo si privežemo ob kavici in prijetnem klepetu, potem pa zakoračimo nazaj po nasipu. 


 

Oblaki se trgajo in sonce obsveti zdaj Boštanj, pa Zajčjo Goro, tudi Sveti Rok je kmalu na vrsti. Toliko o slabem vremenu, verjetno smo ga z dežniki pregnali.

Video:

Ni komentarjev: