14. 3. 16

Boletina pri Ponikvi in Planina pri Sevnici - 14. 3. 2016

Letos vse pomladansko cvetje zgodaj cveti, zato je gotovo že skrajni čas za velikonočnice. Danes nas je samo sedem v Ponedeljkovi skupini Planinskega društva Lisca Sevnica in z dvema avtomobiloma se zapeljemo po dolini Sevničine do Planine pri Sevnici in naprej v Dobje, kjer se ustavimo v prijazni gostilni na kavi, gostilničarka pa nas še pogosti s slastnim pecivom. Na poti pade tu in tam kakšna kaplja ali snežinka, v Šentjurju pa tega ni več. Grobelno se po novem ponaša z novim obvozom, ki je bil res potreben, mi pa se peljemo naprej v Šentvid in zavijemo proti Boletini. Slikovita cesta malo po hribčkih gor, malo dol, in smo na cilju. 







Hladno je in strupeno piha, kljub temu se sprehodimo ob rastišču, poslikamo velikonočnice, ki so letos sorazmerno velike, nekatere pa že odcvitajo. Za posnetke se potrudimo ob ograji tudi nad rastišče, ostale pohodnice pa se sprehodijo proti vikend hišici v bližini. 


Ozremo se še proti Ponikvi, potem pa pohitimo v varno zavetje vozil.
Vračamo se po poti prihoda, da pa ne bi bili prehitro doma, se ustavimo še na Planini, kjer nas razveseli sonce, veter pa je še vedno severovzhodni. 






Zadnji posnetek je delo Vinka Šeška.
Spustimo se pod naselje, kjer stoji nenavadna skala: v bistvi izgleda kot narobe obrnjena piramida, ki je s konico zagozdena v spodnjo skalo. Povezujejo pa to skulpturo s pradavnimi kulturami. Potem pa hitro domov na toplo!

Video:

Ni komentarjev: