1. 3. 17

Sevnica - Orehovo - 1. 3. 2017

Dežuje ... Pa se nas ob osmih le zbere trinajst iz študijskega krožka Spoznavanje naravnih vrednot v okviru Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica. Odločimo se, da začnemo s kavo v kavarni, Boris časti za rojstni dan, pa še slastne krofe ponuja. Zapojemo mu Vse najboljše in Kol'kor kapljic, tol'ko let ter pri tem kažemo na kapljice zunaj. Verjetno bo to dovolj. Čeprav se zaklepetamo, dež ne poneha in na spremenjeni program je treba pod dežniki. Spustimo se ob narasli Sevnični pod železnico in po Savski cesti nadaljujemo pot proti Savi. 



Mimo nove trgovine Lidl in Hidroelektrarne Boštanj počasi napredujemo proti naselju Orehovo. 


Klepetamo in občudujemo dežne kapljice na vejah dreves in mehke mačice na grmovju. Hodimo dokler gre, na koncu se zazremo preko Save proti Kompolju, pa na desno proti Razborju, ki se skriva v megli in oblakih. Tik pod njihovim robom se še vedno kažejo bele lise snega, ki je zapadel ponoči. 


Spodnji posnetek je delo Vinka Šeška.
Sledi skupinsko fotografiranje, nekaj šaljivih pripovedi, potem pa se obrnemo in vračamo v Sevnico. 


S svojo vztrajnostjo smo pregnali dež in pri elektrarni se že kaže sonce, levo od morja hlapov iz Tanina pa zagledamo celo sevniški grad. Naj se ve, kdo je zaslužen za preostanek dneva v soncu!

Video:

Ni komentarjev: